Kennelweekend 2021

Zaterdag 29 en Zondag 30 mei

We zijn welkom op de camping 't Ol Gat ( www.tolgat.nl) graag zelf reserveren en dan aangeven Kennelweekend var Stolthet.

Programma zaterdag 29 mei

Schapendrijven onder begeleiding van Neline en Ewald Lagerwaard. Wij trainen al een flink aantal jaren bij hen en ze hebben dus ervaring met de buhund. In eerste instantie zal de hond  achter gaas kennismaken met de schapen en gaan we kijken of hij interesse heeft.  Evt als het gedrag van de hond het toelaat kan er in een 2e sessie de mogelijkheid zijn om de hond en de schapen "echt" bij elkaar te laten zijn en kan de hond laten zien wat hij nog van zijn oer-genen heeft.
Deze "workshop" zal gegeven worden in de omgeving Emmen/Erm.

Adres Zandzoom te Emmen (alleen staan er daar geen huizen dus ook geen huisnummers)
Komend vanaf de N34 neem je afslag Erm/Sleen. Bovenaf neem je op de rotonde de 3e afslag.
De volgende rotonde steek je over.
Dan is het de 1e afslag links (Wijnbergsteeg)
En dan de volgende afslag rechts. Je rijdt dan op de Zandzoom. En het veld ligt aan de rechterkant.

Wij zorgen voor een droog "onderkomen" op het veld. Ook staat daar koffie/ heet water/ broodjes etc.
Gezien de hoeveelheid regen die er voor de komende week nog voorspeld wordt is gepaste (oude) kleding en schoeisel (laarzen) aan te raden.
Hoe lang we daar bezig zijn ligt aan de honden en enthousiasme van de baasjes.
Daarna kunnen we de honden even laten zwemmen in het bosmeer bij Ellertshaar (Borger). Een wandeling is daar ook zeer mooi.

Hierna kan iedereen naar de plek van overnachten gaan. De honden zijn in elk geval moe en schoon ..

Programma zondag 30 mei

Een dag van wandelen, bij mooi weer suppen en evt voor de liefhebbers een rondje met een kano. We blijven dan in het hoge noorden of te wel in de omgeving van Zoutkamp/Lauwersmeer

Aanvang 11 uur
Verzamelen op de parkeerplaats van strandpaviljoen Meerzicht
Adres Strandweg 11 Lauwersoog

Vanuit hier kunnen we gaan wandelen of als het weer het toelaat kan er ook op de supboard gepeddeld worden. Ook hier geldt weer.. pas je kleding aan .

Mocht er animo voor zijn dan is het  met in acht nemen van de regels mogelijk om bij het paviljoen wat te eten. Maar een visje halen bij de haven van Lauwersoog is ook mogelijk.

 

 

Mocht je willen komen.... laat het ons dan even weten via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we weten op wie we kunnen rekenen. Onze kenneldag is zoals altijd voor iedereen die een hond van ons heeft of die interesse heeft in de Noorse Buhund.

Mocht je iets bij www.kynodingetjes.nl willen bestellen.. wij kunnen het meenemen naar het kennelweekend (scheelt weer verzendkosten). Laat het op tijd weten zodat de produkten ook op voorraad zijn