In mijn kennel vind ik een aantal dingen erg belangrijk. Ik wil ten eerste dat mijn honden gewoon hond kunnen zijn. Dat betekend dat ze ook de dag voor de show nog gewoon lekker buiten mogen lopen. Zelfs nog een training bij de schapen of praktijkspeuren doen.
Verder vind ik het van belang dat de honden de tijd krijgen om op te groeien en volwassen te worden. Dat houdt dus ook in dat ik pas een teefje ga inzetten in de fokkerij als ze dus ruim 2.5 jaar is en liever nog iets ouder.
Onze honden krijgen ook de tijd om te herstellen na een nest. Zo zal er minimaal 1.5 jaar tussen 2 dekkingen zitten, en is een 2e nest geheel afhankelijk van het herstelproces van de teef.

Om geschikt te zijn voor de fokkerij moeten er een aantal onderzoeken gebeuren. Mijn honden hebben dan ook een oogonderzoek ondergaan en de heupen en knieen zijn getest.

Onder de naam van Koekie's Ranch zijn er 2 nesten geboren - het Ragnarok-nest en het Yggdrasil-nest - Beide nesten hadden Yrsa-Jitze fra den Norske Garden als moeder. Yrsa heeft met deze 2 nesten (2x 9 pups) ruimschoots haar deel volbracht in de fokkerij en zal dan ook niet meer ingezet worden.


Het Ragnarok nest was met Med Hjartas Assar. Van dit nest is Etjusa gebleven


 

Het Yggdrasil nest was met Gnipagrottans Rode Orm. Van dit nest zijn Klovn, Kjendis en Keiron gebleven. Kjendis en Keiron zijn na en relatiebreuk alsnog herplaatst


En toen was het tijd voor een nieuwe kennelnaam.... en onder die naam is het Idavoll-nest geboren. Ouders van dit nest zijn Etjusa Ragnarok van Koekie's Ranch en Svartedal's Olav.  Uit dat nest is Skua gebleven


En dan is er het Lif-nest. Ouders van dit nest zijn Kjendis Yggdrasil van Koekie's Ranch en Kvitlabbens Muste. Van dit nest zijn Skjebne en Thore gebleven. Ook Thore is na een relatie-breuk herplaatst

En het Urdarbrunnr-nest. Ouders zijn Klovn Yggdrasil van Koekie's Ranch en vår Stolthet Skua Idavoll


 

En het Livgledes-nest.

Voor dit nest heb ik 2 reuen gebruikt, namelijk Trelowen Kristopher (import Ierland) en Langhoff's Palle Faustson(Import Denemarken).
Moeder van dit nest is wederom vår Stolthet Skua Idavoll.
Alle pups hebben Trelowen Kristopher als vader.
Uit dit nest is Liva in mijn kennel gebleven en komt nu ze 2 jaar is definitief bij me wonen