Klovn Yggdrasil van Koekie's Ranch

Roepnaam: Kloffy
Ogen: niet vrij NPC (Buhundcataract)
HD: A Norbergwaarde 37.5Geboren: 4-3-2015
Moeder: Yrsa-Jitze fra den Norske Garden
Vader: Gnipagrottans Röde Orm

 

Als derde uit het nest Yggdrasil blijft ook Kloffy nu definitief bij ons wonen. Dit is toch beter dan in een plastic bak onder de brug...

Dat Kloffy al de harten van velen gewonnen heeft blijkt wel uit het feit dat hij al zijn eigen fanclub heeft op facebook. Nieuwsgierig? Kijk maar eens op facebook.com/Kloffy

 

Ook Kloffy heeft meegedaan aan de clubmatch in Hoogeveen en heeft daar een 2VB gescoord. Dat belooft nog wat voor de toekomst!

Puppycursus

Natuurlijk heeft Kloffy meegedaan met de puppycursus. Ondanks dat hij soms wel snel afgeleid is heeft hij zich er toch behoorlijk goed doorheen geslagen en de basis gelegd voor de toekomst.

Pre-Agyity

We hadden het idee dat de pre-agility cursus wel iets voor Kloffy zou zijn. En vol enthousiasme zijn we samen gestart met deze curusus. Helaas waren de afleidingen toch nog iets te groot voor Klof en was hij meer met andere dingen bezig dan met de oefeningen. Wellicht was het nog een beetje te vroeg voor hem. We proberen het nog eens als hij was ouder is.

Praktijsspeuren

Kloffy heeft zijn roeping gevonden! Na slechts 3 lessen heeft hij speurjuf Wendy iedere keer weer terug kunnen vinden. Van korte sporen in de eerste les tot aan langere sporen in les 3. Af en toe nemen we de verkeerde afslag maar dan keert hij snel weer op zijn schreden terug en kiest hij alsnog de juiste richting. Maar dit heeft meer te maken de handling en lijnvoering van mij dan dat zijn neus hem de verkeerde kant op stuurt. We hebben samen nog wel wat te leren.

Maar waar Kloffy in andere situatie iedere vlieg ziet vliegen en ieder blaadje ziet dwarrelen, is hij tijdens het speuren ontzettend geconcentreerd bezig.

Shows

Nooit verwacht dat hij dit zou kunnen. Klovn is namelijk erg snel overprikkeld met daardoor best veel problemen. Door de hulp van de homeopaat Ellen Schipper zijn we toch zover dat hij het kan. En hoe...

In 3 shows 3x BOB en daarmee dus ook Nederlands Jeugdkampioen en ook zijn punten binnen voor het Nederlands Kampioenschap maar moet net als Tur en Kjendis wachten op de leeftijd van 27 maanden.
Ondertussen heeft Klovn laten zien dat hij het showen echt kan en ook hij is nu Nederlands Kampioen.